Koperen naamplaten begraafplaats Diessen gestolen

Vier koperen naamplaten met daarop de namen van 249 overleden Zusters van Liefde zijn onlangs gestolen van het monument waaraan zij bevestigd waren, op de begraafplaats in Diessen. De plek van het monument diende tot 1986 als het kloosterkerkhof van de Zusters van Liefde en hoorde bij het klooster dat daar in 1888 werd gebouwd. Op de koperen naamplaten staan de namen van de zusters gegraveerd die tussen 1955 en 1984 in het klooster in Diessen zijn overleden. In 1985 verlieten de laatste zusters het klooster. De begraafplaats is geen eigendom meer van de zusters. De congregatie betreurt deze vorm van grafschending ten zeerste.

De foto is van fotograaf Henk van Tilburg / Brabants Dagblad.

Pro Ecclesia voor koster Zusters van Liefde Tilburg

Bijna 50 jaar is Ad Simons betrokken bij de Zusters van Liefde in Tilburg. In september 1975 begon hij bij de zusters als acoliet, later koster. Sindsdien heeft hij ontelbaar veel vieringen in de kapel van de zusters verzorgd; de gewoonlijke, de bijzondere en de uitvaarten. Ad Simons is een betrouwbare en onmisbare hulp voor de zusters, voor het pastoraal team en voor zijn collega-kosters.

In het bijzijn van zijn gezin, zijn collega-kosters en ‘zijn zusters’ ontving Ad op zondag 7 juli jl. tijdens de mis in de grote kapel aan de Oude Dijk in Tilburg tot zijn grote verrassing de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia.

Foto:Jan Stads/Pix4Profs